Canvi d’ús de local a vivenda

Si disposa d’un local i està pensant en convertir-lo en habitatge, no és tan difícil com creu. Li expliquem quins són els passos a seguir per obtenir la llicència de canvi d’ús.

Viabilitat del projecte

En primer lloc, hem d’assegurar-nos que el projecte de canvi d’ús de local a habitatge és viable, és a dir, que el local és apte o que fent les modificacions necessàries compleix amb els paràmetres i normes urbanístiques, i els requisits mínims d’habitabilitat.

Cal tenir en compte que, en el cas de canvi d’ús de local a habitatge, suposa l’augment d’habitatges, i implica per tant, l’augment de la densitat a la finca. Per conèixer la densitat màxima de la finca s’ha de consultar a l’Oficina d’Informació Urbanística per conèixer la normativa aplicable en cada cas.

El canvi d’ús, com es coneix col·loquialment aquest tràmit, és una llicència municipal, per tant, es regeix per normatives específiques que poden variar depenent del municipi on es trobi el local.

És aconsellable fer un estudi preliminar i comprovar sempre la viabilitat del canvi d’ús del local a través d’una inspecció per garantir la legalització del canvi. Si està interessat en fer un canvi d’ús nostre equip pot assessorar i realitzar un estudi de viabilitat.

D’aquesta primera visita es realitzarà un informe que recollirà els resultats de la inspecció, valorant la possibilitat d’obtenir la llicència, el pressupost de les obres i el cost per a la realització del projecte tècnic.

Obtenció de la Llicència de canvi d’ús

Un cop comprovada la viabilitat del canvi d’ús és el moment de sol·licitar a l’ajuntament corresponent la Llicència d’Obres Majors. Per realitzar aquest tràmit és necessària l’elaboració d’un projecte tècnic per part d’un arquitecte el qual ha de contenir una memòria on es detallin les obres que es realitzaran i els plànols corresponents.

Un cop finalitzades les obres s’han de fer les següents gestions amb la resta d’administracions:

  • Escriptures noves
  • Cèdula d’habitabilitat
  • Comunicat de variació del valor cadastral

Legalitzar un habitatge, com puc obtenir la cèdula d’habitabilitat?

En cas que l’habitatge ja existís i es vulgui reconèixer el seu ús, es pot demanar un Certificat de legalitat sempre que hi hagi una llicència d’obres anterior. Es pot donar el cas que el local, tot i que no calgui fer obres, necessiti l’obtenció d’una Llicència d’Obres Majors per legalitzar l’habitatge.

Nosaltres podem realitzar els tràmits i documentació necessària per fer un canvi d’ús de local, oficina o aparcament a habitatge. Demani una sessió informativa o pressupost sense compromís! li resoldrem tots els dubtes que pugui tenir.

Per saber una mica més

Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.