ENTORN CASTELL DE BUNYOL

L'emplaçament posseeix una gran identitat històrica que necessita ser reactivat com a punt estratègic del conjunt urbà.

S'entén no com un espai ancorat en una època a evocar, sinó com un espai en evolució, on tot el que esdevé deixa empremta i té rellevància sobre el conjunt.

És el propi complex arquitectònic el que ha de proporcionar els elements d'activació. Com a única manera d'aconseguir coherència, viabilitat, sostenibilitat i funcionalitat tècnica de forma respectuosa amb el patrimoni i de manera global.

La proposta pretén atreure a l'interior del castell l'activitat social i turística que ara es desenvolupa en els seus voltants. Per a això, es planteja una millora i reprogramació dels espais en desús adjacents als recorreguts actuals. Transformar-los en llocs d'articulació i de trobada. Recessos d'activitat dins del sistema.

Es tracta de donar un nou caràcter al recorregut, en el qual el joc de visuals i sensacions proporcionin un passeig entre transicions. Un reguitzell de plens i buits que permet al visitant ser protagonista del seu passeig triant si s'atura o continua el viatge.

Un nou caràcter respectuós amb la identitat del lloc.Una identitat que sembla diluïda després de l'abandonament i enderroc dels habitatges que agreugen la inactivitat del recinte emmurallat.


Bunyol, València (2012)
I concurso <40 paisea internacional de ideas
Finalistes

Equip
Elena Broncano
Albert Medina
Jaime Sesé
Alexandra Pallejà