Com puc millorar l’eficiència energètica de casa meva?

Cada cop més es parla de la importància de l’eficiència energètica dels edificis, però que podem fer a l’interior de casa nostra per a reduir el consum energètic? És molt important fer un anàlisi de cada cas en particular per avaluar quines són les millors accions que podem fer.

Aquí us donem algunes idees per a reformar casa vostra per a millorar el vostre confort i reduir el consum.

Canvi de fusteries exteriors

Per augmentar l’eficiència energètica d’un habitatge o edifici una solució efectiva és substituir les finestres. Entre el 13 i el 25% de l’energia que es perd en un habitatge s’escapa a través dels tancaments. Les obertures cap a l’exterior afecten la temperatura a l’interior. És a dir, durant l’hivern s’escapa calor i en l’estiu passa el mateix amb el fred.

Per tant, les obertures de façanes i cobertes tenen un paper fonamental en el funcionament tèrmic i de confort lumínic dels habitatges. El mercat ofereix una gran varietat de vidres i fusteries que s’han de triar en funció de la situació climàtica de l’edifici que s’ha de rehabilitar.

Substitució i instal·lació de làmpades LED

El LED és una tecnologia d’il·luminació eficient, que suposa l’alternativa de les làmpades i bombetes convencionals, que entre els seus grans avantatges, poden arribar a consumir entre un 90-30 % menys d’energia.

Entre les grans avantatges, disminueix el consum d’energia, tenen una vida útil superior a un tipus de llums, ocupen menys espai, emeten menys calor i no contenen mercuri.

Aïllament tèrmic interior

Utilitzar aparells eficients

Instal·lar sistemes de control de temperatura i consum

Per saber una mica més

Llegir més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.